Contactgegevens

Schoonhovenseveer 19

2964 GB Groot Ammers

+31 (0)85 4012733

Info@haka-content.nl


IBAN nummer

NL22ABNA0825441161

BTW nr. 8238.12.728.B.01

KVK nr 24482314

€ 1784,75

EVC-trajecten

Startbekwame Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (branchestandaard)

multiprobleem_gezinnen_hugehumb

Toevoegen aan winkelwagen

Dit traject is bedoeld voor medewerkers die al enige tijd werkzaam zijn in de kinderopvang en de werkzaamheden uitvoeren van een pedagogisch medewerker. Als pedagogisch medewerker kinderopvang werk je binnen de kinderopvang, buitenschoolse opvang of het peuterspeelzaalwerk met kinderen van 0-13 jaar en hun ouders. Je bent op de momenten dat zij in het kindcentrum verblijven, samen met collega’s verantwoordelijk voor hun welbevinden en een optimale ontwikkeling. Daarvoor creëer je een uitnodigende, stimulerende omgeving die fysiek en emotioneel veilig en tegelijkertijd uitdagend is. Je volgt en sluit aan bij ieder kind en zijn mogelijkheden en behoeften, passend bij zijn ontwikkelingsfase. Je biedt een passend pedagogisch klimaat, werkt methodisch en past de interactievaardigheden toe. Je werkt individueel en in groepsverband en aansluiten op de diversiteit van de doelgroep maakt deel uit van jouw werk. Samenwerking en afstemming met ouders zijn onderdeel van jouw werk, evenals het zicht houden op een doorlopende ontwikkellijn voor ieder kind. Daarnaast draag je bij aan een optimale teamsamenwerking en de kwaliteit van de zorg en begeleiding en van jouw eigen handelen. Je volgt daarbij het pedagogisch beleid en de richtlijnen en protocollen van de organisatie.

Goede zorg en begeleiding bieden aan kinderen en hun ouders; dát is waarom je werkt in de kinderopvang. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan medewerkers in deze sector en de behoefte aan gekwalificeerd personeel neemt toe. Doe jij al enige jaren je werk op MBO werk- en denkniveau, maar heb je geen bijpassend diploma? Dan kan je de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan in de praktijk en door bijscholing, officieel laten erkennen via een EVC-procedure van HaKa Competent.
De EVC-branchestandaard waarop deze procedure is gebaseerd is officieel erkend door FCB en de werkgevers- en werknemersorganisaties. Het biedt je een erkend branchecertificaat waarmee je voldoet aan de landelijke kwalificatie-eis volgens de CAO-kinderopvang en kan dus gebruikt worden als bewijs van jouw kennis en vaardigheden, in plaats van een diploma.

De EVC-trajecten van HaKa zijn gebaseerd op de landelijke normen; de branchestandaard voor het beroep. Met dit EVC-traject toon je het niveau van een startbekwame pedagogisch medewerker aan, op basis van jouw deskundigheid en ervaring. Let op: dit EVC-traject op de brachestandaard is niet geschikt voor wie vrijstellingen wil
aanvragen bij een opleiding voor het behalen van een diploma.


Meer informatie over dezit EVC-traject treft u hier aan.

Back to evc

Uw bestelling

Totaal:€ 0,00

Betalen