Contactgegevens

Schoonhovenseveer 19

2964 GB Groot Ammers

+31 (0)85 4012733

Info@haka-content.nl


IBAN nummer

NL22ABNA0825441161

BTW nr. 8238.12.728.B.01

KVK nr 24482314

€ 135,00
Met abonnement: € 115,00

E-Learning

Autismespectrumstoornis (ASS)

autisme_hugehumb

Toevoegen aan winkelwagen

Voor wie

Deze opleiding is bestemd voor cliëntondersteuners die meer willen weten over doelgericht denken en werken bij hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen met een stoornis binnen het autistisch spectrum, maar ook bij hulp aan en begeleiding van ouders met kinderen met een autismespectrumstoornis. De nadruk ligt op wat het voor de cliënt en zijn naasten betekent om hiermee te maken te krijgen en wat dit vervolgens betekent voor het handelen van de cliëntondersteuner.

Inhoud 
Deze e-learning richt zich op het vergroten van kennis op het gebied van het herkennen van en omgaan met kinderen, jongeren en volwassenen met een stoornis binnen het autismespectrum. Door het uitvoeren van de eindopdracht in de praktijk oefen je met de opgedane kennis. Vragen zoals: wat is ASS, welke beperkingen kunnen mensen met ASS ervaren, hoe wordt informatie verwerkt in de hersenen bij mensen met ASS en hoe en door wie kan een diagnose worden gesteld, kunnen aan het einde van de opleiding worden beantwoord. Ook krijg je tips hoe je het beste kunt omgaan met mensen met ASS, waar je op kunt letten in de communicatie en bij wie je terecht kunt voor vragen en advies op het gebied van een ASS.

Na afloop van de e-learning

 • Beschik je over theoretische kennis van autismespectrumstoornissen (ASS);
 • Begrijp je hoe informatieverwerking bij kinderen, jongeren en volwassenen met autisme gaat, waardoor er problemen kunnen ontstaan in de communicatie, sociale interactie, prikkelverwerking en flexibiliteit in gedrag;
 • Heb je inzicht in de verschillende theorieën en methoden die gebruikt worden in de begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met een vorm van autisme en in de begeleiding van ouders met kinderen met een vorm van autisme;
 • Ben je in staat om op een goede manier met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme te communiceren, hun hulpvraag en de hulpvraag van ouders te verduidelijken en hen te begeleiden.

Hoe lang duurt deze opleiding?

De tijdsinvestering van deze opleiding is in totaal maximaal 14 uur.


Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding bestaat uit de volgende modules:

 • Module 1. Autisme en het ontstaan
 • Module 2. Diagnose
 • Module 3. Kenmerken autisme
 • Module 4. Hoe werkt het in de hersenen?
 • Module 5. Communicatie
 • Module 6. Leven met autisme
 • Module 7. Ondersteuning en begeleiding
 • Eindopdracht

Specifieke informatie
Om de eindopdracht uit te kunnen voeren moet je in de mogelijkheid zijn om in gesprek te gaan met iemand uit de eigen praktijk, waarbij er sprake is van een stoornis binnen het autismespectrum. Lukt dit niet, dan kun je eventueel ook in gesprek gaan met een persoon met een autismespectrumstoornis uit je naaste omgeving.


Registerpunten

De opleiding is geaccrediteerd door zowel Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) als Registerplein voor de cliëntondersteuner en levert bij beiden 14  registerpunten op.

Zonder abonnement mag een kandidaat de maand van inschrijving plus 2 extra maanden  gebruik maken van de leeromgeving
(Verlenging is mogelijk € 5/maand)

Terug naar e-learning

Uw bestelling

Totaal:€ 0,00

Betalen